Livemuziek, (kinder)theater, workshops en beeldende kunst tijdens laatste weekend Ku(n)stroute Zijpe aan Zee

Wie nog geen kijkje heeft genomen bij Ku(n)stroute Zijpe aan Zee op het strand van de gemeente Schagen heeft deze week de laatste mogelijkheid. In het laatste weekend kan men, naast de beeldende kunst, genieten van livemuziek van Silver Lining (zaterdag 25 juni om 20:00 uur bij De Stern) en een voorstelling bezoeken tijdens de dag van het theater (zondag 26 juni). Ook zijn er nog workshops waar je aan deel kunt nemen, fotografie, schilderen en beach raffia ketting maken. Dit alles met als decor het prachtige strand. Alle voorstellingen en optredens zijn gratis toegankelijk. Informatie over het gehele programma is te vinden via www.kunstroutezijpe.nl (http://www.kunstroutezijpe.nl).

 

Livemuziek van Silver Lining
Geniet op zaterdag 25 juni van 20:00 tot 22:00 uur van het optreden van Silver Lining bij De Stern in Callantsoog. Silver Lining is een groep enthousiaste muzikanten die lekker rustig en ontspannen muziek maken. De band bestaat uit Hellen en Noortje (zang), Ed, Koos en Rob (toetsenist, bassist en gitarist). Zij spelen oude en nieuwe popliedjes, veelal bekende maar ook minder bekende. Bij slecht weer speelt Silver Lining binnen in het paviljoen.

Workshops fotografie, schilderen en beach raffia ketting maken

Op zaterdag 25 juni van 15:00 tot 18:00 uur zal Johan Pronk op het strand van Sint Maartenszee nabij New-Zuid een workshop fotografie verzorgen. Tijdens een wandeling over het strand, langs het water en door de duinen krijg je informatie over de instellingen van de camera en leer je over de compositieregels en beelduitsnede. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. Aanmelden is verplicht en kan via www.johanpronk.nl/tussen-zand-en-zee (http://www.johanpronk.nl/tussen-zand-en-zee), deelname bedraagt € 32,50 per persoon. Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.
Op zaterdag 25 juni, van 13:00 tot 16:00 uur verzorgt Yvonne Zwaan nabij ’t Klavertje Vier de workshop “Schilderen aan Zee, een unieke beleving”. Tijdens de workshop, die ook geschikt is voor beginners, worden de mooie luchten, de zee of het kleurrijke strandleven op het doek gebracht. Kosten: € 20,- p.p. incl. materialen. Op zondag 26 juni verzorgt Yvonne Zwaan van 13:00 tot 16:00, ook bij ’t Klavertje Vier, de workshop “Beach raffia ketting maken!”. Tijdens de workshop, die ook leuk is voor kinderen, worden mooie zomerse strandkettingen gemaakt met houtjes, schelpen, kralen en raffia! De kosten zijn € 7,50 voor kinderen en voor volwassenen € 15,- incl. materialen. Aanmelden voor de workshops van Yvonne Zwaan kan via pzwaan54@quicknet.nl (mailto:pzwaan54@quicknet.nl) of 0618187952.

Dag van het Theater, met Scheepsjongens van Bontekoe, OZOS zoekt Verbinding en Weerzien
Zondag 26 juni staat Ku(n)stroute Zijpe aan Zee in het teken van theater. Tijdens de Dag van het Theater zullen er diverse voorstellingen gratis te bezoeken zijn. Alle voorstellingen worden gespeeld op het strand. Gerard Venverloo speelt De Scheepsjongens van Bontekoe op zondag 26 juni van 12:00 tot 12:40 uur bij Zee&Zo in Petten en van 14:30 tot 15:10 uur bij strandpaviljoen Vos in Callantsoog. De kindervoorstelling De Scheepsjongens van Bontekoe, die leuk is voor jong en oud, gaat over de spannende reis van schipper Bontekoe naar Batavia naar het beroemde boek van Johan Fabricius. Het publiek gaat mee op avontuur, waarbij vriendschappen ontstaan, keuzes gemaakt worden, maar ook ruimte is voor ontroering, fantasie en de nodige humor. Met behulp van een handvol attributen brengt verteller Gerard Venverloo het verhaal van de scheepsjongens tot leven. Kortom; een vertelling waar je blij van wordt!
Toneelvereniging OZOS speelt OZOS zoekt Verbinding op zondag 26 juni van 13:00 tot 13:30 uur nabij New-Zuid in Sint Maartenszee en van 16:30 tot 17:00 uur bij ’t Klavertje Vier in Groote Keeten. Een groepje acteurs zoekt zijn weg langs zee, op het strand. Ruimte en vrijheid om je terug te trekken in je eentje! Maar ook ingrediënten voor verbinding, ter beschutting en bescherming. De voorbereiding voor hun voorstelling nadert zijn einde. Nu, op locatie, moeten de laatste punten op de i worden gezet. Ze vinden op het strand hun kuil, hun heuvel, hun perkje. Voor elk een uitvalsbasis voor hun rol, een plek om op te treden! Maar naast de rol is er hun werkelijkheid. Of… is dat ook niet meer dan een rol? Spel: Debby Snellen, Miriam Dekker, Cor de Lange, Zoë Schuijt en Peter van de Wiel. Regie: Peter van de Wiel.
Compagnie with Balls en STUDIO noordholland spelen Weerzien op zondag 26 juni van 13:45 tot 14:10 uur nabij De Toko in Callantsoog en van 15:15 tot 15:40 bij De Stern in Callantsoog. Weerzien gaat over Jitske, een vrolijke jonge dame. Deze reuze marionet speelt samen met STUDIO noordholland een voorstelling waarin elkaar weer zien een belangrijk onderdeel vormt. Een voorstelling waarin duidelijk wordt hoe een moeder worstelt met haar verdriet over haar verdwenen dochtertje Jitske. Maar is Jitske wel verdwenen? Of is de verbeelding aan de macht? Welke rol speelt de zee? Want we weten, de zee neemt en de zee geeft. Een sprookje voor alle leeftijden dat zich afspeelt op het strand! Spel: Merel ten Holt, Rob Hoed, Saskia Hockers en Annet Meijering. Muziek: Friso ten Holt.

 

Beeldende kunst 10 t/m 26 juni

Tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee zullen rondom de tien strandpaviljoens in Petten, Sint Maartenszee, Callantsoog en Groote Keeten kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken exposeren. Aan elk paviljoen is een beeldend kunstenaar gekoppeld, die op het strand rondom het paviljoen en in sommige gevallen ook op het terras en binnen kunstwerken tentoon zal stellen. De deelnemende kunstenaars zijn Roland de Jong Orlando (Zee&Zo), Bleeslat (NewZuid), Ine van der Horn (Noord), Ellen Boersma (Zilte Zucht), Rob Sweere (De Strandtent), Marco Goldenbeld (Woest), Eric Dolfij (De Toko), Carel Kuitenbrouwer (Vos), Beatrix Smit (De Stern) en Rutger Jan Bredewold (’t Klavertje Vier).


Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, KCARS, het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds NH, Triade Huis voor de Kunsten, Rabobank Kop van NH, OFS en lokale ondernemers.

_Compagnie with Balls i.s.m. STUDIO noordholland - Dag van het theater. Fotograaf Trijnie Meijering-Breed (2) _Compagnie with Balls i.s.m. STUDIO noordholland - Dag van het theater. Fotograaf Trijnie Meijering-Breed (2)
_Compagnie with Balls i.s.m. STUDIO noordholland - Dag van het theater. Fotograaf Trijnie Meijering-Breed _Compagnie with Balls i.s.m. STUDIO noordholland - Dag van het theater. Fotograaf Trijnie Meijering-Breed
_Bleeslat bij New Zuid in Sint Maartenszee _Bleeslat bij New Zuid in Sint Maartenszee
_Roland de Jong Orlando bij Zee&Zo Petten (3) _Roland de Jong Orlando bij Zee&Zo Petten (3)