Laatste weekend van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee

Literatuur, poëzie, muziek, dans en workshops

Het strand van de gemeente Schagen vormt van 14 t/m 30 juni het decor van alle activiteiten van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Tot en met 30 juni staat kunst bekijken, ervaren én maken centraal en kan men rond de strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten en bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, werken van kunstenaars uit heel Nederland bewonderen. Deze kunstwerken zijn de gehele week te bezichtigen. Ook leerlingen van het Regius College en leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen uit de gemeente Schagen hebben in de afgelopen maanden kunst gemaakt onder begeleiding van een kunstenaar. De resultaten van deze werksessies zijn ook te zien tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.

 

Het laatste weekend – Literatuur, poëzie, muziek, dans en workshops
Van vrijdag t/m zondag zijn er specifieke activiteiten en optredens die men kan bezoeken. Op vrijdagavond 28 juni vindt, van 20:00 tot 22:00 uur bij ’t Klavertje Vier te Groote Keeten, de literatuur- en poëzieavond plaats. Tijdens deze avond zullen diverse voordrachten gedaan worden, o.a. korte verhalen van de Schrijfgroep Schagen en poëzie van Henny Versteeg en Berend Jan Challa. Annet Meijering en Peter van de Wiel dragen de gedichten van Berend Jan Challa en enkele teksten uit “Onder het Melkwoud” van Dylan Thomas voor. Eelko de Vries “Zeeman” zal op theatrale wijze het publiek verrassen. Plukker presenteert boeken, gerelateerd aan zee, zand en strand. Daarnaast zal schrijfster Nicolette Molenaar aanwezig zijn en uitleg geven over haar boek “Verstoppertje”. Ook zal zij een korte aankondiging doen van haar nieuwe boek en is er gelegenheid tot kopen en laten signeren van haar boek. Bij ’t Klavertje Vier zijn eveneens de foto’s van Fotoclub AFV Schagen en de Niestadt Beeldbank collectie te bezichtigen.

Op zaterdag 29 juni start om 20:00 start bij De Strandtent in Callantsoog de avond van de muziek. Swinging Affair, Mauricio, Renée Spijker en Luuk Ransijn treden op tijdens deze muziekavond. Op zondag 30 juni, de laatste dag van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2019, vindt de Dag van de Dans plaats. Pardans en Pardans Deux van Balletschool Schagen zullen op 5 locaties verschillende choreografieën laten zien. Tijdens de openingsavond hebben zij een grote indruk gemaakt op het publiek.

Het gehele weekend kan men ook zelf kunst maken. Op zaterdag 29 juni kan men deelnemen aan de workshop acryl schilderen door Niels Zwirs en fotografie Tussen Zand en Zee door Johan Pronk. Op zondag 30 juni is er de workshop Zon, Zee, Strand op sloophout door Yvonne Zwaan ten Beste en May-Britt van Neerijnen. Informatie over het aanmelden voor de workshops, de kunstenaars en het gehele programma is te vinden op de website www.kunstroutezijpe.nl en in de Festival Kunstkrant. Deze krant is verkrijgbaar op diverse locaties, waaronder de strandpaviljoens.

 

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds NH, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

 

Fotografie: Pardans en Pardans Deux - Arie Spigt
Fotografie: Beeldende kunst Gjalt Blaauw, Rik van Rijswick en Paul Vinken - Trijnie Meijering-Breed
Foto muziekavond: Swinging Affair (links boven), Mauricio (rechts boven), Renée Spijker (links onder), Luuk Ransijn (rechts onder)

Foto literatuuravond: Eelko de Vries (links) en Nicolette Molenaar (rechts)

Pardas en Pardans Deux Balletschool Schagen Openingsdans- Fotograaf Arie Spigt__ Pardas en Pardans Deux Balletschool Schagen Openingsdans- Fotograaf Arie Spigt__
Pardas en Pardans Deux Balletschool Schagen Openingsdans- Fotograaf Arie Spigt-- Pardas en Pardans Deux Balletschool Schagen Openingsdans- Fotograaf Arie Spigt--
Kunstenaar Peter Schudde bij De Stern Kunstenaar Peter Schudde bij De Stern
Kunstenaar Gjalt Blaauw - Fotograaf Trijnie Meijering-Breed Kunstenaar Gjalt Blaauw - Fotograaf Trijnie Meijering-Breed
Kunsteaar Paul Vinken - ism Regius College Schagen en Julianaschool Schagen_ Fotograaf Trijnie Meijeirng-Breed Kunsteaar Paul Vinken - ism Regius College Schagen en Julianaschool Schagen_ Fotograaf Trijnie Meijeirng-Breed
Kunstenaar Rik van Rijswick - Fotograaf Trijnie Meijering-Breed Kunstenaar Rik van Rijswick - Fotograaf Trijnie Meijering-Breed
19.06.29 - muziekartiesten 19.06.29 - muziekartiesten
19.06. literatuuravond 19.06. literatuuravond