Unieke kunst op het strand van gemeente Schagen

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee - 14 t/m 30 juni 2019

Op vrijdagavond 14 juni zal om 19:30 uur, op het strand van Callantsoog tussen De Strandtent en Woest, het startsein worden gegeven van de tweede editie van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Dit kunstevenement gaat van start met een, openbaar toegankelijke, openingsvoorstelling. Dans, zang, muziek, theater, poëzie en vliegerkunst zijn samengevoegd tot een bijzonder geheel. Om 21:30 uur zal het tweede deel van de voorstelling plaatsvinden, dit is ook los te zien. De hele avond kan men met de voeten in het zand, bij het ruizen van de zee tot de ondergaande zon kunst zien, beleven en ervaren. Bij de zes paviljoens van Callantsoog is op deze vrijdagavond veel beeldende kunst te bewonderen. Deze openingsavond luidt een periode van twee weken in, waarbij kunst bekijken, ervaren én maken centraal staan. Het strand van de gemeente Schagen vormt het decor van alle activiteiten van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.

 

Van 14 t/m 30 juni 2019 zullen rond de strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten en bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, kunstenaars uit heel Nederland hun, over het algemeen monumentale werk, exposeren. Deze kunstwerken zijn de gehele week te bezichtigen. Ook leerlingen van het Regius College en leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen uit de gemeente Schagen hebben in de afgelopen maanden kunst gemaakt onder begeleiding van een kunstenaar. De resultaten van deze werksessies zullen ook te zien zijn tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.


Van vrijdag t/m zondag zijn er specifieke activiteiten en optredens die men kan bezoeken, waaronder een literatuur- en poëzieavond, filmavond, drie muziekavonden én twee dansvoorstellingen op de late avond. Daarnaast staan de zondagen in het teken van de koren (16 juni), theater (23 juni) en dans (30 juni). Het eerste weekend kan men op het strand in Sint Maartenszee vliegerkunst bewonderen. Naast deze optredens zijn er ook lezingen bij te wonen en kan men zelf kunst maken onder begeleiding van een van de exposerende kunstenaars tijdens workshops. Aanvullende informatie over de kunstenaars en het gehele programma is te vinden op de website kunstroutezijpe.nl/programma (http://www.kunstroutezijpe.nl/ag-32052-0/agenda) en in de Festival Kunstkrant. Deze krant is verkrijgbaar op diverse locaties, waaronder de strandpaviljoens en is digitaal in te zien via, kunstroutezijpe.nl/Festival-Kunstkrant (http://kunstroutezijpe.sitehand.nl/content/32052/download/clnt/88415_19-06-__Festival-Kunstkrant_-_Ku(n)stroute_Zijpe_aan_Zee_2019_-__versie1_-_DEFINITIEF.pdf).

 

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds NH, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

Peter Schudde - Artist Impression Peter Schudde - Artist Impression
IMG-20180513-WA0008 IMG-20180513-WA0008
KeetKoor - KeetKoor -
Beatrix Smit Beatrix Smit
Gjalt Blaauw - 2 Gjalt Blaauw - 2
Job Versteeg (Large) Job Versteeg (Large)