Datum Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2019 bekend

14 t/m 30 juni 2019 - Foto: kunstenaar Gjalt Blaauw

Met je voeten in het zand …
Tijdens de ondergaande zon ...
Bij het geruis van de zee ...

 

Van 14 t/m 30 juni 2019 zal, op het strand van de gemeente Schagen, de 2de editie plaatsvinden van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Rondom de strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten en bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, exposeren kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken. Daarnaast zullen uiteenlopende kunstvormen te beleven zijn, waaronder muziek, poëzie, film, theater en dans. Ook kunnen geïnteresseerden onder begeleiding van een kunstenaar kunst maken of deelnemen aan workshops. Op vrijdagavond 14 juni zal Ku(n)stroute Zijpe aan Zee op het strand van Callantsoog op theatrale wijze geopend worden. Deze unieke opening is openbaar toegankelijk.

 

Aan elk paviljoen wordt een beeldend kunstenaar gekoppeld, die op het strand en het terras rondom het paviljoen en in sommige gevallen ook binnen kunstwerken tentoon zal stellen. Van vrijdag t/m zondag zijn er specifieke activiteiten en optredens die men kan bezoeken. Ook leerlingen van het Regius College en leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen uit de gemeente Schagen zullen kunst beleven, maken en tentoonstellen tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.

 

Tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee zijn er verschillende themadagen en zullen er verschillende optredens en impressies plaatsvinden. In april wordt het programma vastgesteld.

Gjalt Blaauw - 2 Gjalt Blaauw - 2