Theatergezelschappen, workshopleiders en vrijwilligers gezocht

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee - Foto's: Kunstenaars: Peter Schudde en Job Versteeg (Fotograaf: Sjoerd Kaandorp)

Van 14 t/m 30 juni 2019 zal, op het strand van de gemeente Schagen, de 2de editie plaatsvinden van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Rondom de strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten en bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, exposeren kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken én zullen uiteenlopende kunstvormen te beleven zijn. Op vrijdag 14 juni zal Ku(n)stroute Zijpe aan Zee op theatrale wijze geopend worden. Deze unieke opening start om 19:30 uur op het strand van Callantsoog.


Theatergezelschappen
Tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee vinden er verschillende optredens plaats, o.a. gericht op literatuur, poëzie, muziek en film. Elke zondag staat in het teken van een bepaald thema. Voor de Dag van het theater zondag (23 juni) is de organisatie nog opzoek naar theatergezelschappen die een voorstelling, deel van een voorstelling of eenakter willen spelen op het strand of in een paviljoen. Interesse? Aanmelden en informatie opvragen kan via info@kunstroutezijpe.nl (mailto:info@kunstroutezijpe.nl).

 

Regionale kunstenaars voor workshops
Tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee kunnen kunstenaars (uit de regio) workshops verzorgen, denk bijvoorbeeld aan een workshop fotografie, keramiek, schilderen, dichten of zang. Wilt u een workshop verzorgen, laat het ons dan weten via info@kunstroutezijpe.nl (mailto:info@kunstroutezijpe.nl). De workshops worden opgenomen in de PR van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee, o.a. in de FestivalKunstkrant, sociale media en de website. Het aanmeldingsproces verloopt via de workshopleider zelf. De inkomsten zijn voor de kunstenaar.


Vrijwilligers gezocht
Stichting Kunstroute Zijpe is altijd opzoek naar mensen die kunnen helpen in de aanloop naar en tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Wilt u ons ondersteunen en bijvoorbeeld helpen met het plaatsen van kunstwerken, het rondbrengen van PR materiaal, het coördineren van een van de activiteiten en de ontvangst/ begeleiding van de artiesten of het maken van foto’s? Mail ons via info@kunstroutezijpe.nl (mailto:info@kunstroutezijpe.nl).
 

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, Cultuurfonds gemeente Schagen, het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds NH, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

Peter Schudde - Artist Impression Peter Schudde - Artist Impression
Job Versteeg - Fotograaf Sjoerd Kaandorp 2 Job Versteeg - Fotograaf Sjoerd Kaandorp 2