Datum en kunstenaars Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2024 bekend

31 mei t/m 16 juni 2024

Tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee kun je op het strand van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten volop genieten van optredens, voorstellingen en beeldende kunst. Kunstenaars uit heel Nederland exposeren hun kunstwerken rondom de tien strandpaviljoens. Aan elk strandpaviljoen in de gemeente Schagen is een beeldend kunstenaar gekoppeld, die op het strand rondom het paviljoen en in sommige gevallen ook op het terras en binnen kunstwerken tentoon zal stellen. Deze werken zijn de gehele week te zien. In de weekenden kun je gratis naar allerlei voorstellingen en demonstraties, waaronder dans, theater en vliegerkunst. Maar ook verschillende koren, artiesten en bands zullen optreden. Daarnaast kun je, tegen betaling, deelnemen aan diverse workshops, denk aan fotografie, stempelkunst en schilderen. Ook voor kinderen en jeugd zijn er speciale voorstellingen, optredens en workshops geprogrammeerd.

 


Op vrijdagavond 31 mei wordt om 19:30 uur op het Dorpsplein van Callantsoog het startsein gegeven voor deze editie van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Iedereen is welkom om aan te sluiten en mee te lopen langs allerlei verschillende en verrassende optredens op het strand van Callantsoog.


Openbare openingsavond Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2024
Vrijdag 31 mei                                                 Dorpsplein en strand Callantsoog


Beeldende Kunst en workshops                    

31 mei t/m 16 juni                                             Bij en rondom de tien strandpaviljoens


Theater, dans en muziek                        Festivallocaties
Zaterdag 1 juni                                                 Strand Callantsoog (Stern en Vos)       

Zondag 2 juni                                                   Strand Callantsoog (Toko, Woest, Strandtent en Zilte Zucht)

Zaterdag 8 juni                                                 Strand Groote Keeten (Klavertje 4)

Zondag 9 juni                                                   Strand Petten (Zee&Zo en Palendorp)

Zaterdag 15 juni                                               Strand Sint Maartenszee (Noord en NewZuid)

Zondag 16 juni                                                 Strand Sint Maartenszee (Noord en NewZuid)

Bovenstaand overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

De beeldend kunstenaars zijn kunstenaarscollectief CAKtwo (Marina Pronk, Berend Weijers en Fred Boon), Erica Kraan, Geertje Wezelman, Hendrike Huijsmans, John Penning, Jos Apeldoorn, Juul Rameau, Maureen Kolhoff, Riesjart Bus en Yke Prins. Ook leerlingen van het Regius College Schagen en ruim 700 leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen uit de gemeente Schagen zullen kunst beleven, maken en tonen tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Het beeldmerk van deze editie is gemaakt door Sophie Terluin (https://www.sophieterluin.nl/).

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, het VSB Fonds, Cultuurfonds NH, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

Screenshot 2024-03-07 at 16-31-56 Datum en kunstenaars Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2024 bekend Screenshot 2024-03-07 at 16-31-56 Datum en kunstenaars Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2024 bekend
POSTER A3 - Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2024 POSTER A3 - Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2024