Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt verplaatst naar juni 2022

Foto: Ku(n)stroute Zijpe aan Zee - Opening 2019

Door de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus heeft ook Stichting Kunstroute Zijpe moeten besluiten om de editie van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee, welke gepland stond voor 4 t/m 20 juni 2021, te verplaatsen naar volgend jaar. “Helaas zien wij ons genoodzaakt om in deze fase al een besluit te nemen over het wel of niet door kunnen laten gaan van de 25ste editie van Kunstroute Zijpe,” aldus Annet Meijering, voorzitter van Stichting Kunstroute Zijpe. De jubileumeditie van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee zal nu plaatsvinden van 10 t/m 26 juni 2022.
 

Annet: “Vol enthousiasme zijn wij vorige zomer gestart met de voorbereidingen voor de jubileumeditie, die in juni 2021 op het strand van de gemeente Schagen plaats zou vinden. Wij hadden destijds nog goede hoop dat er mogelijkheden zouden zijn. Er is in de afgelopen periode achter de schermen al veel werk verzet en in principe is het hele programma praktisch rond. De deelnemende kunstenaars zijn bekend en ook het merendeel van de artiesten en deelnemers. Vanaf februari zouden de kunstenaars op de basisscholen in de gemeente Schagen aan de slag gaan. Dit is nu nog niet denkbaar en daarbij heeft het onderwijs op dit moment een druk programma en moeten zij alles op alles zetten om het reguliere lesaanbod aan de kinderen over te brengen. Ook het project met het Regius College zou in gang gezet worden. De deelnemende groepen, waaronder de koren, bands, dans- en theatergezelschappen, moeten in de aanloopperiode repeteren. Die mogelijkheden zijn er nu niet of zijn dusdanig beperkt en daarbij willen wij ook niet dat mensen risico gaan lopen. De beslissing om wel of niet door te gaan moest op dit moment dan ook genomen worden.”

Daarbij willen wij natuurlijk een prachtige editie neerzetten en wij verwachten dat door de beperkingen/ maatregelen bepaalde activiteiten en optredens in dit geval niet uitgevoerd kunnen worden zoals wij dat voor ogen hebben. Dit zal geen recht doen aan de inzet van de kunstenaars en vele deelnemers, betrokkenen en vrijwilligers. Maar gelukkig is het uitstel en geen afstel. De gehele editie zal verplaatst worden naar juni 2022 en de meeste kunstenaars en andere deelnemers hebben inmiddels hun medewerking voor volgend jaar toegezegd.” geeft Annet aan. De organisatie kijkt ernaar uit om dan een verrassende en boeiende Ku(n)stroute Zijpe aan Zee neer te kunnen zetten.

Kunstroute Zijpe aan Zee - Opening 2019 Kunstroute Zijpe aan Zee - Opening 2019