Tweede weekend van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee – 14 t/m 30 juni 2019

Op vrijdagavond 14 juni is op bijzondere wijze, op het strand van Callantsoog tussen De Strandtent en Woest, het startsein gegeven voor de tweede editie van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. De openingsvoorstelling De Zee werd, bij een prachtige zonsondergang, opgevoerd. Deze openingsavond heeft een periode van twee weken ingeluid, waarbij kunst bekijken, ervaren én maken centraal staan. Het strand van de gemeente Schagen vormt het decor van alle activiteiten van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.

 

Tot en met 30 juni 2019 zullen rond de strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten en bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, kunstenaars uit heel Nederland hun, over het algemeen monumentale werk, exposeren. Deze kunstwerken zijn de gehele week te bezichtigen. Ook leerlingen van het Regius College en leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen uit de gemeente Schagen hebben in de afgelopen maanden kunst gemaakt onder begeleiding van een kunstenaar. De resultaten van deze werksessies zijn ook te zien tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.

 

Het tweede weekend
Van vrijdag t/m zondag zijn er specifieke activiteiten en optredens die men kan bezoeken. Op vrijdagavond kan men bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee te Petten, de film WAD bekijken. Dit is een samenwerkingsproject met Filmtheater de Luxe. Reserveren kan via zandtegenzee@hhnk.nl (mailto:zandtegenzee@hhnk.nl). Na deze film zal om 22:20 uur vanaf Strandpaviljoen Zee&Zo te Petten de voorstelling Art.In.Motion te bewonderen zijn. Een bijzondere cross-over voorstelling waarbij dans, muziek en beeldende kunst met elkaar gecombineerd zijn. Op zaterdag 22 juni kan men van 16:00 tot 19:00 uur deelnemen aan de workshop Fotografie Tussen Zand en Zee, verzorgd door Johan Pronk. Deze workshop vindt tevens op zaterdag 29 juni plaats. Zaterdagavond 22 juni is van 20:00 tot 22:15 uur bij de Stern de muziekavond. Melle Lingerak, Roy Balder, Sophie de Wit, Tess de Groote en Jip Zomerdijk hebben een avondvullend programma samengesteld. Op zondag 23 juni is het de Dag van het Theater. Toneelvereniging OZOS zal ’t Anzoek spelen en de nieuwe eenakter genaamd “De klucht van de Molenaar”. Tevens zal Toneelvereniging Nieuw Den Helder de voorstelling “Pepermunt” vertonen. Aanvullende informatie over de kunstenaars en het gehele programma (http://www.kunstroutezijpe.nl/ag-32052-0/agenda) is te vinden op de website www.kunstroutezijpe.nl en in de Festival Kunstkrant (http://www.kunstroutezijpe.nl/content/32052/download/clnt/88415_19-06-__Festival-Kunstkrant_-_Ku(n)stroute_Zijpe_aan_Zee_2019_-__versie1_-_DEFINITIEF.pdf). Deze krant is verkrijgbaar op diverse locaties, waaronder de strandpaviljoens.

 

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds NH, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

 

Art.In.Motion - Fotograaf Guido van Tilburg- Art.In.Motion - Fotograaf Guido van Tilburg-
Art.In.Motion - Fotograaf Trijni Meijering-Breed Art.In.Motion - Fotograaf Trijni Meijering-Breed
OZOS - Klucht van de Molenaar- OZOS - Klucht van de Molenaar-
Muziekavond - Melle Lingerak- Muziekavond - Melle Lingerak-