Verrassend programma van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee bijna rond

Foto: kunstenaar Beatrix Smit

Van 14 t/m 30 juni 2019 zal, op het strand van de gemeente Schagen, de 2de editie plaatsvinden van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Rondom de strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten exposeren kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken én zullen uiteenlopende kunstvormen te beleven zijn.

Ook gaan in de komende periode weer bijna 750 leerlingen uit het basisonderwijs van de gemeente Schagen en het Regius College Schagen een kunstwerk maken, onder begeleiding van professionele kunstenaars. De resultaten zullen te zien zijn tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Op vrijdag 14 juni zal Ku(n)stroute Zijpe aan Zee op theatrale wijze geopend worden. Deze unieke opening start om 19:30 uur op het strand van Callantsoog.


Wilt u optreden tijdens de themadagen koren, theater en dans?
Tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee vinden er verschillende optredens plaats, o.a. gericht op literatuur, poëzie, muziek en film. Elke zondag staat in het teken van een bepaald thema. Voor de Dag van de Koren (16 juni) zoeken wij nog koren die een optreden van 20 á 30 minuten willen verzorgen. Voor de Dag van het Theater (23 juni) is de organisatie nog opzoek naar theatergezelschappen die een eenakter of (deel van een) voorstelling willen spelen op het strand of in een paviljoen. Ook voor de Dag van de Dans (30 juni) kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. De organisatie hoopt op uiteenlopende dansstijlen. Interesse? Aanmelden, voor welke activiteit dan ook, en informatie opvragen kan via info@kunstroutezijpe.nl (mailto:info@kunstroutezijpe.nl).

Vrijwilligers gezocht
Stichting Kunstroute Zijpe is altijd opzoek naar mensen die kunnen helpen in de aanloop naar en tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Wilt u ons ondersteunen en bijvoorbeeld helpen met het plaatsen van kunstwerken, het rondbrengen van PR materiaal, het coördineren van een van de activiteiten en de ontvangst/ begeleiding van de artiesten of het maken van foto’s? Mail ons via info@kunstroutezijpe.nl (mailto:info@kunstroutezijpe.nl).

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, KCARS, het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds NH, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

Beatrix Smit - 1 Beatrix Smit - 1